עדין זה טבעי
שיטת הקוסמטיקה החדשה
מאז 2007
מוצרי קוסמטיקה יעודיים

שילוב מנצח של מדע, ניסיון 
מעשי,
איכות ללא פשרות ואידיאולוגיה טבעית



טלפון:  עופרה 050-5705599 גדרה   


דף הבית >> טיפוח עור הפנים (מאמרים) >> חמרים פעילים

     
 
 חמרים פעילים חשובים בקרמים



הידרוקינון (לא לנשים בהריון, מניקות או שמתכנננות כניסה להריון)

כתיבה: עופרה דה לנגן

 חברות קוסמטיקה אינן רשאית יותר לשלב בתוך קרמים הידרוקינון שהוא החומר היחידי שמבהיר כמו שהוא,  פשוט על ידי מריחה יומיומית למשך שלושה חדשים.

רק רופא עור יכול לרשום קרם המכיל הידרוקינון כי הוא נחשב לתרופה.

מניסיוני, חמרים אחרים כמו ארבוטין מבהירים ממש מעט ורק עם תמיכה של חומצות ומקלפים שונים, שברוב המקרים יגרמו בסופו של דבר להתכהות חזקה של הכתם הקיים. ממה שראיתי אצלי בקליניקה: נשים שעברו (לא אצלי) טיפול הבהרה על ידי קילופים, גם אם בהתחלה הייתה הבהרה מסויימת בכתם, בסופו של דבר נחשפו לשמש בתום התהליך והכתם חזר עם תוספת גוון!!!

קראי עוד על קילופי עור ופילינגים כאן

רופא עור ירשום לך מרשם קליגמן: בקשי אותו ללא חומצות וחומרים מקלפים ופני אלי ליעוץ והנחיות. (050-5705599)

הידרוקינון הוא מדכא חזק של ייצור המלנין  – מבהיר את כתמי העור. יש לזכור: הידרוקינון איננו מלבין את העור, הוא רק מפריע ליצירת פיגמנטציה באזורי העור מהם מיוצר מלנין בעודף. הוא נקשר לחלק מהאנזימים שמייצרים מלנין ומנטרל אותם.
 
 
שילוב חמרים פעילים, שהוכחה פעילותם באופן מדעי, בתוך הקרמים הטבעיים של עדין זה טבעי מביא אל אל עורך את עדינות הטבע, בשילוב חומרים ומיצויים חדישים ופעילים. ריכוז גבוה של החומרים הפעילים בקרם יורגש מיידית ביעילות הקרם.

קרמים שמכילים חומרים פעילים הם: קרם פנים מחדש, קרם פנים משקם


ויטמין A (רטינול)

כתיבה: רונית שגב, ביופור. תקציר: עופרה דה לנגן


רטינול עוזר ליצור תאי עור בריאים, בצורתם ובתיפקודם.  הוא מעלה את כמות המולקולות התומכות בעור ומקנות לו לחות (קולגן, אלסטין, חומצה היילורונית) ובנוסף לאלה הוא נוגד חימצון טוב. רטינול משפיע על האצה בתחלופת התאים – מעודד קילוף ונשירת תאי עור מתים ומאפשר לתאי עור בריאים להופיע. העור המטופל נראה חלק, הנקבוביות קטנות ובולטות פחות. יש גם שיפור בקמטוטים קלים ובכתמים. אגב, התחלופה המואצת של תאים מסייעת ספציפית גם לאקנה. קילוף העור פותח נקבוביות, ועוזר לטשטש צלקות אקנה. גם ההפרשה של שומן מהנקבוביות מוסדרת באמצעות הרטינול או רטין-A.
החומר רטינול הוא פתרון טוב לאלה שעורם איננו יכול לסבול את החומצה הרטינואית (במשחה רטין A) – המגרה מאד את העור.
 
בתכשירי קוסמטיקה לפעמים נמצא את הצורה של ויטמין A הנקראת רטיניל פלמיטט. זוהי ורסיה יציבה יותר, אולם בגלל שהעור צריך להמשיך ולשבור עוד את הרטיניל פלמיטט, נדרשים ריכוזים גבוהים יותר כדי לספק את התועלות של הויטמין.

פפטידים ביומימטיים
שרשרת קצרה מאוד של חומצות אמינו. חדירה לעור בשל גודלה הקצר. מגרים את תאי העור לייצר מרכיבים שהעור הצעיר מייצר באופן טבעי. מעודדים יצוא אלסטין וקולגן, חומצה היילורונית, משפרים את יכולת העור להחזיק מים, מחיים את מראה העור.

ויטמין C
 
ויטמין C הנו נוגד-חמצון, ומכאן שהוא מסייע להפחתת נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים. ויטמין C עוזר, בנוסף, להחלמה מדלקות בכך שהוא חוסם את ייצורם של כמה מהגורמים הדלקתיים. דלקת הנה גורם נוסף התורם להזדקנות העור.
הבעיה בשימוש בויטמין C הטבעי, למריחה על העור, היא העובדה שהוא מסיס-מים, ומאד חומצי – מה שגורם לגירוי העור. הוא אף נהרס בקלות ומאבד מיעילותו בתוך 24 שעות. מסיבה זאת, רוב המוצרים המכילים ויטמין C רגיל אינם אפקטיביים. כאשר ויטמין C עובר ריאקציה עם שמן דקלים ונוצר אסטר (ester) – הוא הופך מסיס בשמן ומאבד מחומציותו. פעולה זאת איננה פוגמת ביכולתו לעודד את יצור הקולגן וביעילותו כאנטי אוקסידנט. מכיוון ש"אסטר-C" יכול לחדור את הממברנה השומנית העוטפת את התא, הוא מספק בצורתו זאת את מכסימום ההגנה נגד רדיקלים חופשיים – באותו מקום בו הם גורמים את מירב הנזק – בממברנות החיצוניות של התאים! מחקרים הראו שויטמין C-אסטר (הידוע גם כאסקורביל-פלמיטאט) נספג מהר יותר. ויטמין C-אסטר הוא גם יציב, וניתן להוסיפו לקרמים וחתחליבים, שם הוא יכול להשאר יעיל למשך חודשים מבלי להתחמצן. מחקר אחר הראה שקרם המכיל ויטמין C-אסטר יכול לסייע בריענון העור לאחר חשיפה ממושכת לשמש. ובשל יכולתו של C-אסטר לעודד את הייצור ע"י פיברובלסטים – הוא עשוי לסייע בהפחתת קמטוטים שנגרמו מהשפעת קרני UV ולתרום למלחמה באבדן גמישות העור כתוצאה מהנזק לקולגן. הוא השפיע  גם על הגירוי והדלקות שנוצרו מהחשיפה לשמש. 

חומצה היילורונית
 חומצה היילורונית הינה לחותן מצוין, עם יכולת לקשור מים עד פי מאות ממשקלה. היא מולקולה ענקית שאיננה מסוגלת לחדור לעור במריחה חיצונית. אולם עדיין חיונית בקרמים כחומר המקנה לחות. ריכוז מתאים שלה  יקנה לתכשיר מירקם נעים ותפקוד משופר בשמירת לחות העור.
החומר המועדף הוא חומצה היילורונית בעלת משקל מולקולרי נמוך. זוהי מולקולה מוקטנת, אם כי היא עדיין גדולה מכדי לחדור לעור. הקטנת המולקולה מאפשרת פעולה משופרת של החומר, הוא משתלב טוב יותר במרקם העור ומתפקד יותר טוב כלחותן.

חומצות שומן חיוניות
  אומגה 3, 6, 9. נוגדות דלקת. שומרות על גמישות קרומי התא שמאפשרת תפקוד טוב יותר של התא והעברת מסרים תקינה, תורמות ללחות העור ע"י חיזוק השכבה הקרנית וירידה באיבוד מים דרך קרום התא, מקלה על מצבי אקזמה וגירויי עור, נוגדות חמצון.

אצת דונליאלה
 
אצה עשירה בחומרים חיוניים כמו חלבונים, פוליסכרידים, ליפידים, ויטמינים ובעיקר בטא קרוטן בצורה כימית יחודית בזמינותה לעור. תאי העור מפיקים את התועלת הרבה ביותר מצורה כימית זו כהגנה מהשמש וכאנטי אוקסידנט.


גליצריזין- שוש קירח- ליקוריץ
שוש קירח מצוי בשימוש מזה אלפי שנים, בתרבויות שונות. הוא שימש לטיפול בכיבים בקיבה, במחלות דרכי הנשימה, בצהבת ובמחלות מעי, ואף בדלקות עיניים. עלי הצמח שימשו כתחבושות ורטיות לפצעים, ולריפוי גרדת וכיבים בעור.
כיום המדע מכיר חלק ממנגנוני הפעולה של המרכיב גליצריזין, הן בטיפול בכיבי עיכול והן בפעילות על מצבי עור.
 
תכונות המרכיב הפעיל, גליצריזין, בהקשר לטיפול בעור:
  • נוגד דלקת
  • נוגד חמצון
  • אנטי ויראלי ונוגד חיידקים
  • משפר את זרימת הדם
  • בעל השפעה אסטרוגנית
  • מחזק את מערכת החיסון.
 
 

סנטלה
צמח הסנטלה שימש מזה מאות שנים את האינדיאנים למגוון שימושים במריחה על העור. הוא שימש לריפוי פציעות ודלקות, לטיפול בצרעת ולאיחוי צלקות. כיום, לאחר עשרות רבות של מחקרים קליניים, אנו יודעים יותר על תמצית הצמח הזה ועל מנגנוני הפעולה שלה בעור. מרכיבי הצמח פועלים הן במריחה על העור וכן בנטילה אורלית (בבליעה) של התמצית.


סקוואלן
זהו שומן טבעי, המצוי בעור שלנו, הן בסבום (בחלב) והן ברקמת העור. הוא מהווה כ-10% מהסבום האנושי, וכ-10% נוספים מרקמת עור הפנים. חשיבותו רבה: הוא יוצר מעטה אנטי חיידקי, אנטי וירלי ואנטי פטרייתי על פני שטח העור, ובכך מגן עליו מזיהומים. סקוולאן משמש גם כנוגד חמצון והוא גם מתגבר את מערכת החיסון. הוא לחותן טוב, מסייע מפני איבוד מים מהעור. מריחתו החיצונית עוזרת לשחזר את מלאי השומנים הטבעי בעור. זה מעולה בפרט לעור שנשטף הרבה או נחשף לשמש, וסובל מפגיעה במאגר השומנים הטבעי. בנוסף, הסקוולאו מצויין לעורות יבשים. עם הגיל, העור מייצר פחות סבום ומכיל פחות שומנים, כך שהחומר יכול לתרום לעור הבוגר ולשחזר חלקית את מלאי המרכיב הזה. סקוולאן הוא מרכך טבעי של העור. הוא נספג מהר בעור ומקנה לעור רכות וחלקות ללא תחושה שמנונית. הוא מעדן  מראה של קמטוטים ומעניק ברק יפה לעור. בעורות שנפגעו, נפצעו או סובלים מכוויות: הוא מאיץ את יכולתו של העור להחלים, תוך שמירה על המיום שלו והתפקוד הבריא בתקופת ההחלמה.
תכונה חשובה נוספת של סקוולאן: הוא מגביר את חדירתם של חומרים פעילים המצויים ביחד איתו בתכשיר. 
סקוולאן (Squalane)   הוא הנגזרת הצמחית, בעוד סקוולן (Squalene )  מופק מן החי. כיום משתמשים בעיקר בנגזרת הצמחית, שהיא טהורה יותר, מתאימה יותר לעור ויותר יציבה לחמצון.


__________________________________________________________

 




 





 
























 
 







 שימו לב- דרך קלה לבדוק אם מוצר באמת טבעי ולא בערך: אם יש מים מכל סוג או ג'ל מכל סוג ברשימת הרכיבים של הקרם שלכם-הוא מכיל חומר משמר גם אם נרשם אחרת. מים הכרחיים לכל החיים- גם לחיידקים ופטריות. הקרמים של "עדין זה טבעי" לא מכילים מים בתוכם אלא בנפרד מהם.
 
כל הזכויות שמורות לעופרה דה לנגן   © 
 
לייבסיטי - בניית אתרים