עדין זה טבעי
שיטת הקוסמטיקה החדשה
מאז 2007
מוצרי קוסמטיקה יעודיים

שילוב מנצח של מדע, ניסיון 
מעשי,
איכות ללא פשרות ואידיאולוגיה טבעית



טלפון:  עופרה 050-5705599 גדרה   


דף הבית >> טיפוח עור הפנים (מאמרים) >> רשימת הכימיקלים המזיקים בקוסמטיקה

 

טבלת כימיקלים מסוכנים בקוסמטיקה
 
 שם החומר  
  מטרת החומר במוצר הקוסמטי                                                
 
 
dioxane
 
 
 
 
חומר שנמצא בכ-50% מהחמרים הקוסמטים שמכילים משטחים אתוקסילטים. ראו:
 
Ethoxylated surfactants
 
 
 
מתוך MSDS : חומר העלול להפעיל את השפעותיו דרך מערכת נשימה, ספיגה עורית ומערכת העיכול. חומר מסרטן.
 
חשיפת יתר לחומר יכולה לגרום לגירוי העיניים והעור.
 
2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol (Bronopol)
 
חומר משמר, קוטל פטריות וחיידקים.
 
ראו: Nitrosating Agents
 
 
 
גורם לאלרגיה ,דרמטיטיס של מגע.
 
Alcohol, Isopropyl (SD-40)
 
חומר מכווץ, ממיס, קוטל חיידקים.
 
ממס מייבש ומגרה עד מאוד. מסיר את מעטפת החומצות הטבעיות מהעור ומשאיר אותו חשוף ופגיע. מיוצר מפרופילן- נגזרת של נפט. יכול לעודד יצירת כתמים חומים על העור, והזדקנות מוקדמת שלו.
Ammonium_Laureth_Sulfate (ALES)  Anionic Surfactantsראו:       
 Sodium Lauret Sulfate
 Nitrosating Agents
 
 
Ammonium_Lauryl_Sulfate (ALS)  Anionic Surfactantsראו:       
 Sodium Lauret Sulfate
 Nitrosating Agents
 
 
anionic
 
 
 
 
 
 
חומרים מקציפים, פעילי שטח:
Sodium_Lauryl_Sulfate
 (SLS)
 
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
 
Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
 
Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
 
Sodium Methyl Cocoyl Taurate
 
Sodium Lauroyl Sarcosinate
 
Sodium Cocoyl Sarcosinate
 
Potassium Coco Hydrolysed Collagen 
 
TEA (Triethanolamine) Lauryl Sulfate
 
TEA (Triethanolamine) Laureth Sulfate
 
Lauryl or Cocoyl Sarcosine
 
Disodium Oleamide Sulfosuccinate
 
Disodium Laureth Sulfosuccinate
 
Disodium Dioctyl Sulfosuccinate etc
 
 
"אניוני" מתייחס למטען השלילי של חומרים משטחים אלו. משתמשים בהם ברחיצת מכוניות, ניקוי רצפת המוסך, וניקוי שומן ממנועים וב-90% ממוצרי הטיפוח האישיים.
Benzalkonium_Chloride  
מקציף, דטרגנט, קונדישנר, קוטל פטריות. פעיל שטח קטיוני.
 
ראו : Cationic surfactants
 
רעילות גבוהה, מגרה עורי.
 
מתוך MSDS; בחשיפת יתר עלול לגרום לגירוי עיניים, עור, אף, גרון. להמנע ממגע ישיר.
 
 
(Butylated Hudroxyanisole(BHA  
חומר משמר, מונע חמצון
 
ד"ר שמואל אפשטיין כותב בספרו: Unreasonable Riskשהחומר מסרטן ועלול לגרום לדרמטיטיס של מג\
 
(Butylated_Hydroxytoluene_(BHT
 
חומר מונע חמצון
 
גורם לאלרגיה ולדרמטיטיס של מגע. מכיל Toluene . (ראו ערך)
 
cationic
 
 
חומרים פעילי שטח (מחליבים), אנטי סטטיים, קונדישיונרים בתכשירי שיער, אנטי מיקרוביאלים.
 
Stearalkonium chloride
 
Benzalkonium chloride
 
Cetrimonium chloride
 
Cetalkonium chloride 
 
Lauryl dimonium hydrolysed collagen
 
 
כימיקלים טעונים חיובית המכילים מלחי אמוניום רבעוניים. בשימוש לאורך זמן הם גורמים לשיער להפוך ליבש ושביר. הם סינטטיים, אלרגניים, ורעילים בשימוש פנימי.
 
Cetalkonium_chloride
 
ראו: Cationic surfactants
 
 
 
 
 
Cetrimonium chloride
 
ראו: Cationic surfactants
 
 
 
 
 
Chloromethylisothiazolinone
 
 
 
גורם לדרמטיטיס של מגע
 
Isothiazolinone
 
 
 
 
גורם לאלרגיה של מגע.
 
מתוך: MSDS : חומר מאכל במגע עם עיניים, ועלול לגרום לנזק לא הפיך. חומר מאכל במגע עם עור, ועלול לגרום לכוויה מדרגה 3 .
Cocoamidopropyl_Betaine  
 
 
 
Cocoyl_Sarcosine  
 
 
 
Cyclomethicone  
פולימר של תחמוצת צורן. משמש כקונדישנר לשיער.
 
ראו: Silicone derived emollients
 
 
 
 
DEA(diethanolamine), MEA(Monoethanolamine), &
(TEAtriethanolamine)
 
חומרי מפתח ביצירת אמולסיות. תגובה עם חומצה סטארית נותנת אמולסיות.
 
 
 
ראו: Nitrosating Agents
 
 
 
באירופה מסווגים חמרים אלו כמסרטנים. ד"ר שמואל אפשטיין (פרופ' לרפואה סביבתית באוניב' אילנוי) אומר ששמוש חוזר על העור בדטרגנטים מסוג זה מגדיל את המקרים של סרטן הכליות והכבד. משרדי הבריאות באירופה הוציאו כבר ב-1980 את החומר משימוש.
Diazolidinyl_urea
 
 
 
 
 
חומר משמר
 
הוגדר כגורם הראשי לדרמטיטיס של מגע ע"י האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה. מכיל פורמאלדהיד : חומר כמי מסרטן. רעיל בנטילה וגורם לאלרגיה במגע.
Dimethicone  
ראו: Silicone derived emollients
 
 
Dimethicone_Copolyol  
ראו: Silicone derived emollients
 
 
Disodium_Dioctyl_Sulfosuccinate  
Anionic  Surfactantsראו:
 
 
Disodium_Laureth_Sulfosuccinate  
Anionic  Surfactants :ראו 
 
ראו:
 
Ethoxylated surfactants
 
 
 
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
 
Disodium_Oleamide_Sulfosuccinate  
Anionic  Surfactantsראו: 
 
 
DMDM_Hydantoin  
ראו: Formaldehyde
 
 
ethoxylated  
חומרים מקציפים, יוצרי אמולסיה והומוקטנטים נפוצים מאוד בקוסמטיקה.
 
בתווית הם נקראים PEG:("polyethylene", "polyethylene glycol", "polyoxyethylene", "-eth-", or "-oxynol-".)
 
בתהליך היצור שלהם מחברים אליהם את החומר 1,4 –dioxane (ראו ערך), שהוא חומר עם פוטנציאל מסרטן.
FD&C_Colour_Pigments  
רשימת צבעים של ה- FDA הכוללת צבעים מותרים לשימוש במזון, בקוסמטיקה ובתרופות. D& C  מותרים רק בקוסמטיקה ובתרופות.
 
צבעים סינטטיים העשויים מזפת פחם. מכילים מלחי מתכות שרעילים לעור בשימוש ממושך. ניסויים על בע"ח הוכיחו שכולם מסרטנים גם אם משתמשים בהם על העור בלבד.
Formaldehyde  
גז מסיס במים. חומר משמר.
 
ראו : Nitrosating agents
 
חומר ידוע כמסרטן, פוגע במערכת העצבים. גורם לאלרגיה, מגרה, גורם דרמטיטיס של מגע, כאבי ראש ועייפות כרונית.
Fragrance  
 
 
שם כולל לכ-4000 מרכיבים אפשריים, חלקם מסרטנים. תופעות שונות וקשות אפשריות תלוי במקור החלקיקים. מרבית החלקיקים הכימיים, מקורם מנפט.
Hydrolysed_Animal_Protein  
ראו : Nitrosating agents
 
 
 
Imidazolidinyl urea
 
ראו : Nitrosating agents
 
 
Isopropyl_Palmitate  
מרכך, ממס. מתפזר בקלות על העור ומשאיר אפקט מט, עמום.
 
חומצת שומן שמקורה משמן דקלים משולבת עם אלכוהול סינטטי. ניסויים תעשייתים על ארנבים הוכיחו שהחומר מגרה את העור ועלול לגרום לקומודונים.
Lanolin  
חומר שומני המופרש ע"י בלוטות החלב של הכבשה. שימוש: מחליק, מרכך, מחליב, משמן, סופח לחות, קונדישינר בתכשירי שיער. משתמשים בו ביד רחבה במוצרים לתינוקות.
 
הכימיקלים שמשתמשים בהם על כבשים, גורמים לכך שהלנולין מזוהם בזרחנים אורגניים כמו DDT שמקורם מחמרי הדברה.
Lauryl dimonium hydrolysed collagen  
ראו: Cationic surfactants
 
 
Lauryl_or_Cocoyl_Sarcosine  
ראו : Nitrosating agents
 
 
Lauryl_Sarcosine  
ראו : Nitrosating Agents
 
 
Liquidum_Paraffinum  
 
 
 
MEA_compounds  
ראו : Nitrosating agents
 
 
Methylisothiazolinone and
Methylchloroisothiazolinone
 
חומר משמר רב עוצמה. נקרא גם
 
Kathon CG
 
שני החמרים גורמים לאלרגיה קוסמטית.
mineral oil  
חומר לחות, משמן, קונדישנר בתכשירי שיער,מחליק ומרכך.
 
 
 
Mineral oil
 
Liquidum paraffinum (also known as posh mineral oil!)
 
Paraffin oil
 
Paraffin wax
 
Petrolatum
 
 
מוצר לוואי של נפט שעוטף את העור בדומה לפלסטיק ואוטם את נקבוביותיו. עוצר את יכולות העור לסלק רעלנים מעליו, בעזרת הזעה. מעודד אקנה ואי-סדרים אחרים. מאט פעילות העור ובניית תאים, וכתוצאה מכך: הזדקנות עור מוקדמת. משתמשים בשמן מינראלי בהרבה מוצרים (שמן תינוקות מכיל 100% ממנו). יצרנים משתמשים בו בגלל עלותו הזולה באופן קיצוני.
 
מחקרים רבים הראו קשר בין שימוש בשמנים ממקור מינראלי (נפט) לסרטן.
nitrosating
 
 
 
הכימיקלים הבאים יכולים ליצור זיהום בניטרוזמין שהוא חומר מסרטן. נמצאים בשימוש נרחב במוצרים קוסמטיים.
 
2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol
 
Cocoyl Sarcosine
 
DEA compounds
 
Imidazolidinyl Urea
 
Formaldehyde
 
Hydrolysed Animal Protein
 
Lauryl Sarcosine
 
MEA compounds
 
Quaternium-7, 15, 31, 60, etc
 
Sodium Lauryl Sulfate
 
Ammonium Lauryl Sulfate
 
Sodium Laureth Sulfate
 
Ammonium Laureth Sulfate
 
Sodium Methyl Cocoyl Taurate
 
TEA compounds
 
 
 
החומרים שאציין בהמשך הם כימיקלים (אמינים משניים) שנמצאים בהרבה ממוצרי הקוסמטיקה. הם יוצרים תרכובת רעילה עם תוצרי חנקן (ניטריטים), וכך נוצרים ניטרוזאמינים המסוגלים להספג במהירות בעור. כאשר נוצר ניטרוזאמין משמפו או מקצף אמבטיה כדוגמה, הוא יכול להכנס לזרם הדם. ככל שהתכשיר עומד זמן רב יותר על המדף ובטמפ' גבוהה (במיוחד בארץ החמה שלנו), הניטריטים ממשיכים להיווצר בצורה מואצת יותר בגלל התפרקות של כימיקלים אחרים בתכשיר. אין בארץ איסור על השימוש באמינים המשניים או על השימוש בכימיקלים יוצרי תוצרי חנקן, והתקנות אינן מציינות במפורש, אילו חומרים אסור להכניס יחד כדי להימנע מיצירת התרכובת המסרטנת. התוצאה: החומרים עדיין מצויים במגוון עצום של מוצרי קוסמטיקה, בחלק גדול מהם בצוותא, והאירוניה היא שלפעמים אפשר ללמוד על כך מהתווית עצמה.
חשיפה ממושכת לחמרים אלו עלולה לשנות את תפקודי הכבד והכליות ואף לגרום לסרטן
הכימיקלים הבאים יכולים ליצור זיהום בניטרוזאמין שהוא חומר מסרטן. נמצאים בשימוש נרחב במוצרים קוסמטייםלסרטן.
 
Paraben
preservatives (methyl, propyl, butyl, and ethyl)
 
 
מעכבי גדילת חיידקים. מאריכי חיי מדף.
 
בשימוש גבוה אף על פי שהם ידועים כרעלנים. אלרגניים, גורמים לפריחה עורית.
Paraffin_wax/oil
\
 
ראו: Mineral Oil
 
 
 
Phthalates
 
 
פאטלטים נמצאים בעיקר בספריי לשיער ומוצרים קוסמטים כמו-לקים, שמהם החומר נספג לגוף.
 
במרכז לשליטה ולמניעת מחלות בארה"ב דווח באוקטובר 2000 כי בבדיקת שתן של כל 289 האנשים בגיל פוריות, אותרו חמרים אלו. גורם לספירת זרע נמוכה וקשיים בכניסה להריון.
Polyethylene_Glycol_(PEG)_compounds
 
 
 
חומרים מחליבים, מרטיבים, ממסים, מנקים,מחליקים. משתמשים בו בעיקר במנקי פנים כדי להמיס שומנים ולכלוך.
 
משתמשים בו גם בחמרים המנקים שומן מתנורים.
 
נגזרת של נפט, פוטנציאל מסרטן. מסיר את ההגנה השומנית הטבעית של העור. מקדם את הזדקנות העור ומותיר אותו ללא הגנה נגד מיקרואורגניסמים.
 
Potassium Coco Hydrolysed Collagen
 
Anionic  Surfactantsראו:   
 
 
 
Propylene/Butylene_Glycol
 
ממיס וחומר לחות, מרכך. שימושיו: נוזל לבלמים הידראולים, מונע קיפאון בנוזל הקרור ברכב, מבריק לרצפה, משחות שיניים, שמפו, דיאודורנטים, דטרגנטים בכביסה.
 
יכול לגרום לדרמטיטיס של מגע, נזק לכליות ולכבד, הפרעות למערכת העיכול, בחילות, כאבי ראש, פגיעה במערכת העצבים המרכזית, דיכאון.
PVP/VA_Copolymer
 
 
 
PVP יוצר מעטה בתכשירי איפור וספריי לשיער.החומר מתמוסס בקלות במים וגם סופח מים. כדי להתגבר על חסרון זה קיימים קו-פולימרים עם ויניל אצטט VA , ואלו יוצרים מעטה פחות מסיס במים והיגרוסקופי.
 
נגזרת של נפט. יכול להיות טוקסי כיוון שחלקיקים של החומר יכולים להוות גופים זרים בריאותיהם של אנשים רגישים.
Quaternium-7, 15, 31, 60, etc
 
 
 
תרכובות אמוניום רבעוניות. מכונות במספרים שונים בהתאם להרכב. אנטיסטטיים, קונדישנר במוצרי שיער, אנטימיקרוביאלים.
 
חומרים רעילים, גורמים לתפרחות על העור ואלרגיה. משחרר פורמאלדהיד.
 
ד"ר שמואל אפשטיין כותב בספרו: Unreasonable Riskשיש עדויות מוצקות לכך שלחומר יש קשר ללוקמיה ועוד סוגי סרטן.
Rancid Natural Emollients
 
 
 
שמנים מזוככים מעופשים
 
שמנים מזוככים ממקור צמחי נמצאים כמעט בכל מזון תעשיתי ותכשירי לחות קוסמטיים, עשויים מחומצות שומן לא רוויות . שמן תירס, שמן חמניות, שמן חריע, שמן סויה ועוד. 
בעצם כל שמן שכתוב עליו "מזוכך"
 
 חסרים ברכיבים חיוניים כמו: חומצות שומן חיוניות, וויטמינים ומינרלים. חיי המדף של שמן צמחי  לא  משנה כיוון שחומצות השומן הלא רוויות מתחמצנות בקלות ומתעפשות במהירות. במצב מעופש הם מייצרים רדיקלים חופשיים שפוגעים בעור בגוף.
silicone  
תרכובות סיליקון אורגניות. פולימרים וע"פ אורך השרשרת מקבלים מוצרים נוזליים, חצי מוצקים או מוצקים. ישנם גם סיליקונים נדיפים. שימוש: דחיית מים, שבירת קצף, קונדישנרים בתחליבי שיער, החלקה, מחליבים.
 
תרכובות אוקלוסיביות: אוטמות.
 
מצפות את העור וכולאות כל דבר מתחתיו. לא מאפשרות לעור "לנשום" ולהתאוורר, בדומה לכיסוי פלסטיק. מחקרים עדכניים הראו שחשיפת העור לזיעתו (הזיעה ורעלים שהגוף פולט דרכה, כלואה ולא מתנדפת מהעור), גורמת לגירויי עור במקרה הטוב. הסיליקון הוא חומר רעיל לגוף האדם.
Sodium_Cocoyl_Sarcosinate  
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
 
Sodium_Hydroxide
 
 
 
 
 
NAOH : בסיס נתרן. ידוע גם בשמו-סודה קאוסטית (סודה מאכלת).משתמשים בו במשחות שיניים ולקיבוע רמת PH בקרמים.
 
השכלה כללית:  חומר גלם בתעשיית הסבון- אך בתהליך עשיית הסבון הוא מתרכב עם חומצות שומן והופך לחומר אחר לגמרי: מלחים אלקאלים וגליצרין. בתהליך הכנת הסבונים הטבעיים משאירים לרוב את הגליצרין בסבון. ה- FDA קובע שסבון טבעי,המיוצר ללא תוספת חמרים כימים, אינו מסוכן. לפני גילוי הכנת הסודה קאוסטית (לפני כמאתיים שנה), היו משתמשים בתערובת של אפר רב ומים (בורית), אותה בישלו עם שומנים מהחי.
 
סודיום הידרוקסיד כמו שהוא NAOH הוא חומר מסוכן מאוד. חשיפה לאדיו גורמת נזק לריאות ומגדילה את הסיכוי לסרטן.
Sodium_Laureth_Sulfate
(SLES)
Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
 
 
חומר פעיל שטח אניוני. דטרגנט, מחליב, מקציף, מרטיב.
 
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
              ראו : Nitrosating Agents
 
Ethoxylated surfactantsראו:   
 
 
 
בשילוב עם דטרגנטים אחרים, החומר יוצר ניטרוסמינים שהינם חמרים עם פוטנציאל סרטני. מופיע גם במוצרים "חצי טבעיים" בהטעיה כמוצר שמקורו מאגוז קוקוס.
Sodium_Lauroyl_Sarcosinate  
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
 
 
 
Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
 
 
חומר פעיל שטח אניוני. דטרגנט, מחליב, מקציף, מרטיב. נמצא בסבון נוזלי, משחות שיניים מקציפות וסבוני אל-דמע לתינוקות מכילים בעיקר SLS (בד"כ נמצא בראש רשימת המרכיבים). משמש ליצירת קצף רב. חומר זול מאוד. משמש לקרצוף רצפות במוסכים.
 
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
              ראו : Nitrosating Agents
 
דטרגנט גס מאד, וכאשר הוא בא במגע עם העור הוא עלול לגרום לדלקות עור, לאובדן שיער, לעצירת שתן, ונזק אפשרי להתפתחות העיניים אצל ילדים קטנים.
Sodium Methyl Cocoyl Taurate  
חומר מקציף, חומר ניקוי.
 
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
 
Stearalkonium Chloride  
הנפוץ בקבוצה של מלחי אמוניום רבעוניים.שמוש: אנטימיקרוביאלים, אנטיסטטיים, קונדישנר בתכשירי שיער, מחליבים.
 
ראו: Cationic surfactants
 
גורם לתגובות אלרגיות, רעיל. פותח בתעשייה כמרכך לבדים. זול מאוד לשימוש מאשר חלבונים מהצומח השומרים על בריאות השיער.
Talc  
מגנזיום סיליקט מיומם. חומר מילוי, סופג.
 
טלק מכיל רכיבים מסרטנים, סיבי אזבסט, ואחת הסיבות המובילות לסרטן השחלות נגרם ע"י שימוש בטלק בוגינה, כדי להסתיר ריחות. סרטן השחלות הוא סרטן מס 4 בקרב הנשים האמריקאיות. גם בתינוקות נעשה שימוש נרחב בטלק באזורי המין. סיבי אזבסט יכלים לחדור גם לדרכי הנשימה כאשר מורחים "מיק אפ".
TEA (Triethanolamine) Laureth Sulfate  
חומר מפתח ביצירת אמולסיות.
 
Anionic  Surfactants    ראו: 
 
              ראו : Nitrosating Agents
 
יותר מ-40% ממוצרים קוסמטיים המכילים TEA נמצאו מזוהמים בניטרוזמינים, שהם חומרים עם פוטנציאל סרטני.
TEA_compounds  
              ראו : Nitrosating Agents
 
 
Toluene
 
 
 
טולואן.
 
ע"פ דו"ח של ה-EPA נמצא הטולואן, אחד הכימיקלים הפופולריים ביותר בהכנת הבשמים. הטולואן נמצא כחומר מסרטן ופוגע במערכת העצבים
 
 
 
 

 

 

























 
 







 שימו לב- דרך קלה לבדוק אם מוצר באמת טבעי ולא בערך: אם יש מים מכל סוג או ג'ל מכל סוג ברשימת הרכיבים של הקרם שלכם-הוא מכיל חומר משמר גם אם נרשם אחרת. מים הכרחיים לכל החיים- גם לחיידקים ופטריות. הקרמים של "עדין זה טבעי" לא מכילים מים בתוכם אלא בנפרד מהם.
 
כל הזכויות שמורות לעופרה דה לנגן   © 
 
לייבסיטי - בניית אתרים